Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Financial Times: Οι ΗΠΑ ζητούν από την ΕΕ αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις

Οι ΗΠΑ θέλουν να «φρενάρουν» την διέλευση της Μόσχας στα Βαλκάνια μέσω διαφόρων διόδων


«Την ώρα που η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θεωρίες συνομωσίας εναντίον του και νέο ιμπεριαλιστικούς εχθρούς πίσω από κάθε δέντρο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική» τονίζουν οι Financial Times οι οποιες υποστηρίζουν ότι «οι ΗΠΑ ζητούν πλέον από την ΕΕ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις».

Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, την πρόταση αυτή «υπογράφουν» τόσο ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama όσο και το ΔΝΤ . 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times που υπογράφει ο Edward Luce οι ΗΠΑ πάντα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι ΗΠΑ έχουν δύο βασικά και πρωταρχικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Καταρχήν οικονομικά και κατά δεύτερο γεωπολιτικά την ώρα που η Ουάσιγκτον ποντάρει πολύ στη στάση της Ελλάδας για νέες κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, για το επόμενο εξάμηνο, σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα. 

Επιπλέον, οι ΗΠΑ θέλουν να «φρενάρουν» την διέλευση της Μόσχας στα Βαλκάνια μέσω διαφόρων διόδων.

(σ.σ.) Ίσως στο θέμα του χρέους θα πρέπει να δοθεί μία οριστική λύση σήμερα, καθώς του χρόνου οι ΗΠΑ έχουν προεδρικές εκλογές. Η πιθανή εκλογική νίκη των Ρεπουμπλικάνων τότε θα είναι δυσμενής για την Ελλάδα αν δεν έχει επιλυθεί το θέμα του χρέους, καθώς στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα οι απόψεις σχετικά πλησιάζουν μάλλον αυτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της κ. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου