Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Franklin Templeton: Ποιος θα διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους, μετά την πτώση του Τσίπρα;

Υψηλότερη αβεβαιότητα και μεγαλύτερος πόνος περιμένει τους Έλληνες

   
Στην κρισιμότερη φάση της εισέρχεται η ελληνική κρίση, προειδοποιεί η Franklin Templeton, αποτιμώντας μια προς μια τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.

Όπως επισημαίνει, σε νέα έκθεσή της, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, η πραγματικότητα για τους Έλληνες θα είναι δεδομένη.

Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, είναι δεδομένο πως υψηλότερη αβεβαιότητα και μεγαλύτερος πόνος περιμένει τους Έλληνες. 

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου τελικώς φάνηκε πως προκάλεσε νέο κύμα αντιπαράθεσης, μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, το οποίο δεν ήταν αναγκαίο. 

Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Η μεγάλη ανησυχία αφορά σε μια ακόμη αλήθεια: Η έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής δεν αναμένεται να βάλει ένα τέλος στην κατάσταση. 

Η Ελλάδα χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση.

Αλλά ποιος θα την αναλάβει; 

Eάν στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το ναι, τότε ο λαός θα έχει απορρίψει τις πολιτικές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας - και αυτόν και την κυβέρνησή του - στην παραίτηση. 

Tι θα ξημερώσει τότε για την Ελλάδα;

Η ανάγκη για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών και διεξαγωγή νέων εκλογών στην... επόμενη στροφή του δρόμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους το δημοψήφισμα της Κυριακής θα φέρει περισσότερες ερωτήσεις, παρά θα δώσει απαντήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου