Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Νέες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΝέες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11-08-2015, σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. 

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (38) άτομα και βεβαιώθηκαν (393) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.


Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.005) άτομα καθώς και (821) οχήματα.

Προσήχθησαν: (38) άτομα

Συνελήφθησαν: (19) άτομα

Κατασχέθηκαν: 

Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (403) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•(393) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (96) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (11) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (8) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (11) για ΚΤΕΟ και (257) λοιπές παραβάσεις].  
•(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•(3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•(2) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•(2) παραβάσεις για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου