Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Παραίτηση Χριστίνας Κολιοφούτη από τα όργανα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Ποτέ μη ελπίσεις ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους» Lucy Persons – Αμερικανίδα Αναρχική.
«Πρώτη φορά Αριστερά». Με αυτό το σύνθημα, επίσημα ή ανεπίσημα, πορευτήκαμε ως τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015. Μια νίκη με μεγάλη σημασία, μια νίκη ενάντια στο κατεστημένο, στη διαφθορά, την διαπλοκή. Μια νίκη καθαρά και μόνο του λαού.
   
Αυτή ήταν η δύναμή μας για να αλλάξουμε το σαθρό σύστημα. Να πάρουμε τα κλεμμένα πίσω. Να λογοδοτήσουν όλοι όσοι φέραν τη χώρα μας εδώ, σκλαβωμένη, αποδεκατισμένη, χρεοκοπημένη.
   
Η εντολή στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα ήταν μια, προχωράτε με τον λαό, από τον λαό, για τον λαό ενάντια στο σύστημα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των νεοφιλελεύθερων συνοθιλευμάτων, του φασισμού και του ρατσισμού. 
    
Η στήριξη μεγαλειώδης, ποτέ ξανά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν είδαμε τέτοια στήριξη στον Πρωθυπουργό της χώρας. Το δημοψήφισμα ήταν η απόλυτη μορφή άμεσης Δημοκρατίας, Ναι ή ΟΧΙ στην σκλαβιά. Το συντριπτικό 61,3% υπέρ του ΟΧΙ δεν άφηνε περιθώρια για κάτι άλλο. Πρώτα ο λαός και ύστερα οι εταίροι, οι δανειστές, οι τράπεζες.
  
Και μέσα σε 17 ώρες γκρεμίστηκαν τα πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και επίσημα η νέα κυβέρνηση που έφερνε το 3ο Μνημόνιο στην Ελλάδα. Ένα Μνημόνιο, που και οι υποστηρικτές του ντρέπονται να το προσφωνήσουν ως έχει και το ονοματίζουν Συμφωνία, σκληρότερο από όλα τα άλλα με τιμή εκκίνησης τα 13δις ΕΥΡΩ. Από εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση μεταλλάχτηκε, μεταλλάχτηκε από Αριστερή και Αντιμνημονιακή , σε άκρως μνημονιακή. Για να περάσει το Μνημόνιο 3 συνεργάστηκε με το παλιό, σάπιο και διαπλεκόμενο σύστημα μέσω των μνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Τους νομιμοποίησε, τους ξέπλυνε.
  
Οι κόκκινες γραμμές σβήστηκαν, τα σκισμένα μνημόνια ξανακολλήθηκαν επιμελώς, οι προεκλογικές δεσμεύσεις σα να μην υπήρξαν ποτέ.

Η κυβέρνηση λειτούργησε ως άλλη «κυβέρνηση Σαμαρά - ΓΑΠ»

- Συνεργασία με πρώην συμβούλους/συνεργάτες μνημονιακών κυβερνήσεων (Σαγιάς, Μάρδας, Ταγματάρχης) 
- Σύγκλιση της Κ.Ο. μόνο για τη ψήφιση των προαπαιτούμενων και μόνο λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας.
- Νομοθέτηση μέσω ΠνΠ
- Πρόταση και ψήφιση ΠτΔ τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παυλόπουλο, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις, εντός και εκτός Αριστεράς
- Ψήφιση των προαπαιτούμενων και του 3ου Μνημονίου με τη μορφή του κατεπείγοντος
- Πάγωμα των επιτροπών ελέγχου του χρέους
- Αλλαγή Γ.Γ. που ασχολούνταν με την είσπραξη χρεών από μεγαλοοφειλέτες
- Ξεπούλημα δημόσια περιουσίας ύψους 50δις ΕΥΡΩ μέσω του περιβόητου ταμείου αποκρατικοποιήσεων
  

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου λειτούργησε μονομερώς, χωρίς ουσιαστικά κάποια συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού η τελευταία απόφαση της Κ.Ε., που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο, είναι το κείμενο των 109 που καλούσε την Κ.Ο. να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η Κ.Ε. Η απόφαση της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβρη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ εντέχνως παρακάμφθηκε και για άλλη μια φορά η ηγεσία απαξιώνοντας πλήρως το κόμμα αποφάσισε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές ώστε να "καθαρίσει" την Κ.Ο. από τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων, ώστε να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις εντολές των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η ίδια κατήγγειλε συνεχώς όσο ήταν αντιπολίτευση.
  
Η ολική επαναφορά έπρεπε πάση θυσία να στηριχθεί, καλοθελητές μπόλικοι. Τοποθετεί σε καίριες θέσεις «ξένα μυαλά». Ο Πανούσης στον υπουργείο Προ.Πο.,ένα άτομο ακροδεξιάς νοοτροπίας που απειλούσε τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον Φίλη, έναν νέο Πάγκαλο. Συστημικά κανάλια, νέο-αυριανίστηκα blog και εφημερίδες, έμμισθοι σύμβουλοι υπουργών και αυλικών του Μαξίμου, κομματάρχες παλιοί και νέοι, συντονισμένα λοιδορούν και λασπολογούν ως άλλοι «Κουρίδες» όλους όσους εναντιώνονται στην μνημονιακή κυβέρνηση.
  
Αδυνατώντας να υποστηρίξω, ψυχή τε και σώματι, όλα τα παραπάνω και όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον, αρνούμενη να υποστώ έναν δεύτερο εξευτελισμό μέσα σε 5 χρόνια, αποχωρώ απ’όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που είμαι εκλεγμένη και όχι διορισμένη, αποχωρώ από το κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δεν είναι ούτε Ριζοσπαστικό, ούτε Αριστερό. Έχει, ηθελημένα, μεταλλαχθεί σε συνασπισμό φιλελεύθερων μνημονιακών δυνάμεων, αναζητώντας συνεργασίες σε ότι πιο σαθρό έχει απομείνει στην πολιτική ζωή αυτού του βασανισμένου τόπου. Κρατάω όλα τα καλά αλλά και τα κακά αυτά τα 2,5 χρόνια που ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο έτσι θα μπορέσω να έχω μια καλύτερη πορεία. Παραμένω ανένταχτη αλλά ενεργή πολιτικά, πιστή στις αρχές για αλληλεγγύη – δημοκρατία – αξιοπρέπεια. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.
   
Σέβομαι την απόφαση όσων παραμένουν στον μεταλλαγμένο – πλέον – ΣΥΡΙΖΑ. Ως απάντηση στο ειρωνικό ερώτημα κάποιων, που κατά καιρούς μου το είχαν θέσει ελλείψει αντιπρότασης, «δεν ξέρω τι κάνατε στο ΠΑΣΟΚ», τώρα ξέρετε, είστε ακριβώς στην ίδια φθίνουσα ιδεολογικά πορεία.
     
Στους συντρόφους που αποχωρούν, ραντεβού στους δρόμους της αντίστασης.

Ψυχή Βαθιά

Αταλάντη 25 – 8 – 2015

Χριστίνα Κολιοφούτη
Μέλος Γραμματείας Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Λοκρών
Μέλος Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου