Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Κ.Μπακογιάννης:Τα χρήματα φτάνουν ως τον Οκτώβριο
Δεν έχουμε πάρει εδώ και 6 μήνες ούτε ένα ευρώ από την κεντρική διοίκηση. Τα χρήματα μας φτάνουν ως τον Οκτώβρη.Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε σταθερά στο πλευρό των πολιτών και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητές μας.

Αυτό ήταν το σχόλιο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1, όταν αναφέρθηκε στην αρνητική στάση του υπουργού Υγείας στην κατεύθυνση λειτουργίας και στελέχωσης υγειονομικών μονάδων της Περιφέρειας με την στήριξη της Αυτοδιοίκησης. 

Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Υπουργείο στην απόφασή μας για οικονομική ενίσχυση γιατρών που θα στελεχώσουν δυσπρόσιτες υγειονομικές μονάδες, τόνισε ο κος Μπακογιάννης ξεκαθαρίζοντας πως η Περιφέρεια έχει στόχο να στηρίξει και όχι να υποκαταστήσει υπηρεσίες και αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης..

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς μίλησε και για προκλητική εξαίρεση της Φθιώτιδας από τις βελτιώσεις που συζητά με τους παραχωρησιούχους της ΕΟ για τα διόδια ο κος Σπίρτζης και ζήτησε επανεξέταση.Ενώ είχαμε ενημερώσει επακριβώς τον κ.Σπιρτζη και είχε υποσχεθεί ότι οι όποιες αλλαγές θα αφορούν και την περιοχή της Φθιώτιδας δυστυχώς όμως το ξέχασε.

Και σήμερα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ασχολήθηκε μεταξύ των 84ων θεμάτων της ημερησιας διάταξής της με πολλές δικαστικές εκκρεμμότητες. Κάποιες από τις περιπτώσεις κυρίως της Π Ε Εύβοιας είναι δύσκολες και οικονομικά δυσβάσταχτες για το ταμείο της Περιφέρειας, δυστυχώς όμως η κληρονομιά του παρελθόντος πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει, όπως εξήγησε ο κος Μπακογιάννης.

Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τα μαθητικά δρομολόγια και τις εκκρεμότητες της ΠΕ Βοιωτίας. Δυστυχώς η κατάσταση έχει περιπλακεί με επαγγελματικές τάξεις που διεκδικούν και προασπίζονται η κάθε μία τα συμφεροντά της σχολίασε ο κος Μπακογιάννης τις προσφυγές που εκκρεμούν στη Βοιωτία. Για την Φθιώτιδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου