Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

"Έφυγε" ο Γιώργος Παπαγεωργίου

Δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας


Νωρίς σήμερα το μεσημέρι έχασε τη μάχη με τη ζωή που έδινε από τις 4 Ιουνίου του 2015 σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Ο γνωστός ποινικολόγος και εκλεγμένος Βουλευτής επί τρεις συναπτές αναμετρήσεις (2000, 2004 και 2007) αλλά υποψήφιος και στις εκλογές του Γενάρη του 2015, γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 4 Απριλίου του 1955. 

Ο εκλιπών ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, υπήρξε από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της ίδρυσης της εταιρείας λαϊκής βάσης «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» αλλά και μάχιμος δικηγόρος, μέχρι τη μοιραία μέρα του Ιούνη που υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέρρευσε την ώρα που αγόρευε στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Ο θάνατος του Γιώργου Παπαγεωργίου σκόρπισε θλίψη σε όλη την Εύβοια. 

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ώρα 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών στην Χαλκίδα.Το χρονικό
  
Ήταν πριν δυόμιση μήνες και συγκεκριμένα την Πέμπτη (04-06-2015) όταν κατά την διάρκεια δίκης στα Δικαστήρια Χαλκίδας, ο Γιώργος Παπαγεωργίου κατέρρευσε την ώρα που αγόρευε και έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος. 

Όλο αυτόν τον καιρό έδινε μάχη στην Εντατική του ΚΑΤ για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δεν άντεξε και το πρωί το πρωί της Τρίτης (25-08-2015) έσβησε σε ηλικία 60 ετών.


Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου 

Ο πρώην βουλευτής γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 4-4-1955 και είχε δύο γιους.

Είχε σπουδάσει νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Εύβοιας στις εκλογές του 2000, 2004, 2007.


Παράλληλα ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Αξίζει να σημειωθεί ότι διετέλεσε:

-δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σκύρου (1982-1986), 

-μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευβοίας,

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευβοίας (1998-2000). 

Υπήρξε από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της ίδρυσης της εταιρείας λαϊκής βάσης «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Διετέλεσε επίσης, αντιπρόεδρος του συλλόγου Σκυριανών της Αθήνας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Γενικός Γραμματέας) του Αθλητικού Ομίλου Χαλκίδας και ήταν μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου