Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Φθιώτιδας, Θανάση Ζεκεντέ, για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

  

  
Φίλες και Φίλοι,

Πολίτες της Φθιώτιδας,

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα όπου ο καθένας μας διακατέχεται από απογοήτευση, ανασφάλεια και αγωνία για το αύριο, οφείλουμε να σταθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, απαξίωσης των θεσμών και του ίδιου του πολιτικού συστήματος, η χώρα μας και οι ίδιοι πολίτες δοκιμαστήκαμε σκληρά. Κάναμε θυσίες και  υποστήκαμε στερήσεις. Βιώσαμε το διαχωρισμό και τον εσωτερικό διχασμό. Γίναμε αποδέκτες ψεύτικων υποσχέσεων και εμπορίου ελπίδας. 

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη, τις ανεύθυνες πολιτικές και να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας με τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουν σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.  Να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να αποκτήσουμε ξανά ισχυρό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να θέσουμε υγιείς βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Η χώρα την επόμενη ημέρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, καθαρό πολιτικό λόγο και νέους ανθρώπους με καθαρή ματιά, με όραμα και διάθεση για προσφορά.

Ως νέος άνθρωπος θεωρώ ως βασικό πρόβλημα της χώρας την ανεργία, η οποία θρυμματίζει τον ενθουσιασμό της νέας γενιάς. Η μείωση της ανεργίας προϋποθέτει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την τόνωση της κατανάλωσης, την  επανέναρξη των έργων υποδομής, την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων, την υιοθέτηση διαδικασιών διαφάνειας στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης.

Ανήκω σε εκείνους που δεν πιστεύουν σε θαύματα. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα ως λαός. Αυτό που μας λείπει είναι η στρατηγική, η συνεργασία και η αναγνώριση της αξίας των άλλων.  Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν πως η επιτυχία και το μέλλον της χώρας εξαρτάται από αυτούς που θα τολμήσουν να δημιουργήσουν το νέο. 

Για το λόγο αυτό αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως Βουλευτής με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να συμβάλω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές μου στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Φθιώτιδας.

Τα προβλήματα στη Φθιώτιδα τρέχουν πιο γρήγορα από τις λύσεις. Ωστόσο, ο Νομός μπορεί να μετατραπεί σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, γιατί έχει τις προϋποθέσεις. 

Με  τον κατάλληλο συντονισμό των δράσεων των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών η Φθιώτιδα με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει μπορεί να ενδυναμώσει την παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η γεωγραφική θέση του Νομού μας είναι τέτοια που παρέχει άμεση πρόσβαση τόσο στη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. 

Δηλαδή, διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, που αν αξιοποιηθεί σωστά, μέσα από τη σωστή λειτουργία των υφιστάμενων και τη χωροθέτηση και νέων βιομηχανικών περιοχών και βιοτεχνικών πάρκων μπορεί να ανακοπεί η πορεία αποβιομηχάνισης του Νομού. 

Με τον ιαματικό, ιστορικό και φυσικό της πλούτο, η Φθιώτιδα μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη, μπορούμε να αναπτύξουμε ήπια αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Προς την ίδια κατεύθυνση και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή στο Νομό θα πρέπει να δοθεί σύγχρονη και βιώσιμη λύση στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, να προχωρήσουν οι βιολογικοί καθαρισμοί, να γίνουν προγράμματα απονιτροποίησης, να προστατευθούν οι υδάτινοι πόροι και να επανεξεταστούν όλοι οι παράγοντες που επιβαρύνουν την ποιότητα των νερών σε Μαλιακό και Ευβοϊκό. 

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται μια στρατηγική συμφωνία και κατεύθυνση για το Νομό. Παλινωδίες και υπαναχωρήσεις του παρελθόντος μας έχουν ήδη καθυστερήσει, ωστόσο ο χρόνος περνάει και η Φθιώτιδα μένει πίσω.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για να κρατήσουμε στον τόπο μας τους νέους ανθρώπους, με αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και ικανοποιητικό εισόδημα, τότε χρειάζονται υπεύθυνες επιλογές.

Ζητώ τη στήριξή σας με πίστη στις αρχές της ηθικής ακεραιότητας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας.

Ζητώ τη στήριξή σας γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει από εμάς τους ίδιους. 


Θανάσης Ζεκεντές
Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡΛίγα λόγια για μένα...


Γεννήθηκα το 1978 και μεγάλωσα στην Αταλάντη. Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Οικονομική Πολιτική και Εφαρμοσμένη Οικονομική». 
Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2004 ως μελετητής - σύμβουλος επιχειρήσεων σε έργα ερευνών αγοράς, σύνταξης οικονομοτεχνικών μελετών του αναπτυξιακού νόμου, επιχειρηματικών σχεδίων και χρηματοοικονομικών μοντέλων για την εκτίμηση της βιωσιμότητας νέων επενδύσεων. 
  
Στη συνέχεια  εργάστηκα ως μελετητής - σύμβουλος σε έργα μελετών σκοπιμότητας Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ενώ έχω συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) της Ελλάδας. 
  
Σήμερα εργάζομαι στον ΟΤΕ, ως προϊστάμενος Τμήματος, με κύρια αντικείμενα τη σύνταξη και παρακολούθηση του προϋπολογισμού και του προμηθευτικού προγράμματος των Τεχνικών Υπηρεσιών της εταιρείας.
Έχω ενεργή συμμετοχή στα κοινά έχοντας διατελέσει στο παρελθόν: 
Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Αταλάντης
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών «Μιχαλήνειο» Πειραιά 
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης Τμήματος.
Σήμερα, είμαι Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΑ.Σ.Ε.) Ο.Τ.Ε. και εκλεγμένο μέλος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
e-mail επικοινωνίας: zekentes@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου