Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μπακογιάννης: «Είναι ντροπή το 2015 να έχουμε κλειστά σχολεία. Ας σταματήσουν να παίζουν με την Παιδεία»

Σκληρή γλώσσα από τον Κώστα Μπακογιάννη για τα 60 κλειστά σχολεία στη Στερεά Ελλάδα και για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία....
  
  
Δυστυχώς σήμερα τα παιδιά στα χωριά της Ευρυτανίας ή της Εύβοιας δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία όπως οι μαθητές της Αθήνας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Στερεάς τονίζοντας ότι θα εκδίδει καθημερινά δελτίο τύπου μέχρι αν καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Στερεάς.
Διαβάστε τη δήλωσή του:
«Σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, 60 σχολεία δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας. 
Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς αδιαφορίας για την παιδεία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια. 
Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. 
Μόνο ίσοι ωστόσο δεν είναι οι μαθητές στις πόλεις και τα χωριά μας με τους μαθητές της Αθήνας. 
Γιατί στο Αθηνοκεντρικό αυτό κράτος, ο μαθητής από τη Δάφνη Ευρυτανίας ή αυτός από τους Στρόπωνες της Εύβοιας είναι καταδικασμένος να μην έχει όχι απλά την ίδια, αλλά καμία πρόσβαση στην παιδεία. 
Είναι ντροπή, το 2015 να έχουμε κλειστά σχολεία, την ίδια ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε από τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς για να μην μπορούν να απολαύσουν αυτά για τα οποία πληρώνουν. 
Κάθε μέρα από την Περιφέρειά μας θα εκδίδεται Δελτίο Τύπου μέχρι να καλυφθεί και το τελευταίο κενό στα σχολεία μας. Ας σταματήσουν να παίζουν με την Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου