Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Β'Αθήνας υποψήφια τελικά η Τόνια Aντωνίου
Στην πλέον απαιτητική εκλογική περιφέρεια της Β' Αθήνας κλήθηκε τελικά να συνδράμει η πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου... στην μη εκλόγιμη όμως, προτελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που είχαν «απομακρυνθεί» από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου, επιλέγοντας άλλους όμορους χώρους, επιδιώκει η Χαριλάου Τρικούπη «ακροβολίζοντας» σε διάφορες περιοχές στελέχη και εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια άλλα, προερχόμενα από το ΚΙΔΗΣΟ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
   
Μετά από πολυήμερες ζυμώσεις και «ανατροπές» στον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, θα είναι και πάλι υποψήφια στη Β' Αθήνας αλλά και την Αχαΐα, όπου ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο στενός συνεργάτης της Θόδωρος Παπαθεοδώρου (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ). 

Η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ «κλείδωσε» άλλωστε οριστικά προ μίας εβδομάδος, με τη Φώφη Γεννηματά να δίνει τα χέρια με τον Θ. Θεοχαρόπουλο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.
   
Υποψήφιοι θα είναι επίσης από τη ΔΗΜΑΡ οι κ. Γ. Μπουλμπασάκος (Β' Πειραιά), Δ. Χατζησωκράτης (Αττική), Γ. Τσαμουργκέλης (Λέσβος), Γ. Παπαμανώλης (πρώην βουλευτής Κυκλάδων), Β. Κόλλιας (Βοιωτία), Χρ. Γαρπούνης (Ξάνθη), Π. Αντωνακόπουλος (Β' Αθήνας). Από το Ποτάμι στο ΠΑΣΟΚ, και δη στη Λάρισα, πηγαίνει ο κ. Δ. Κουρέτας.
     
Στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν διάφορα παπανδρεϊκά στελέχη, όπως οι: Ν. Τσώνης (υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ τώρα στη Φθιώτιδα), Φρ. Παρασύρης (Ηράκλειο), Κ. Ξυλούρης (Ηράκλειο), Μ. Βουδούρης (Αττική), Β. Κατσαφάδος (Α' Πειραιά), Ν. Μοίραλης (Αχαΐα) κ.ά.
    
Στην ομάδα κρούσης του ΠΑΣΟΚ είναι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ευ. Βενιζέλος (επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Θεσσαλονίκης), ο Κώστας Σκανδαλίδης (επικεφαλής στην Α' Αθήνας) κ.ά.
     

Πρώην βουλευτές
   
Στη μάχη και στα ψηφοδέλτια μπαίνουν πολλοί πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι απαραίτητα σε εκλόγιμη θέση. Για παράδειγμα στην πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια, στη Β' Αθήνας, κατεβαίνει ξανά με το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος θα κλείσει το ψηφοδέλτιο. Προτελευταία στη λίστα της Β' Αθήνας θα είναι η Τόνια Αντωνίου, ενώ την επανεκλογή τους στην ίδια περιοχή διεκδικούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας κ.ά.
   
Από την Α' Αθήνας, όπου θα είναι ξανά υποψήφιοι οι κ. Νάσος Αλευράς και Θανάσης Χειμωνάς, αναχωρεί για την Κέρκυρα η Συλβάνα Ράπτη, η οποία θα είναι υποψήφια.
         
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Πειραιά είναι ο Δημήτρης Καρύδης, στη Β' Πειραιά ο Παντελής Καψής, στη Μεσσηνία η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην Κοζάνη ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην Α' Αθήνας ο Π. Γερουλάνος και στην τελευταία θέση της Εύβοιας η Κατερίνα Περλεπέ.
        
Ανοιχτό παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, καθώς η Φώφη Γεννηματά επιδιώκει να «κλειδώσει» τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Κ. Γείτονας κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου