Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Βαγγέλη Αποστόλου με τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών

  
   
  
Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών που βρίσκονται την περίοδο αυτή σε κινητοποιήσεις συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.
 
Αφού υπογράμμισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξε και κατά την 7μηνη διακυβέρνηση, είναι κομβικής σημασίας η ενίσχυση και ο αναπροσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας, απαντώντας στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων:
· Δεν έχουν κλείσει ούτε τα θέματα που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών ούτε τα θέματα των εισφορών και παροχών του ΟΓΑ.  
· Κατά τις διαπραγματεύσεις του Οκτωβρίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, με τη διατύπωση ισοδύναμων μέτρων, να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές. 
· Ειδικά για το φορολογικό των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση που εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος των αγροτών και δίκαιη κατανομή των βαρών. 
· Κεντρικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για όλους τους αγρότες με εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ και ο αναπροσδιορισμός, με αυστηρότερα κριτήρια, του επαγγέλματος του αγρότη, ώστε να ωφελούνται οι κατά κύριο επάγγελμα και οι νέοι αγρότες. 
Ο Βαγγέλης Αποστόλου και οι εκπρόσωποι των αγροτών ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις εκλογές, έτσι ώστε, στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης, να διαμορφώσουν από κοινού την πρόταση με την οποία θα «κατέβει» η χώρα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τα ανοιχτά θέματα της αγροτικής οικονομίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου