Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αποθέωση του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ - Ε, είναι ένας Καραμανλής

  
Ήταν περίπου αναμενόμενο… Πραγματική αποθέωση γνώρισε ο Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ, όταν προσήλθε στο Βελλίδειο για την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ευδιάθετος, χαιρέτισε τον κόσμο, ενώ έσφιξε το χέρι σε πολλούς και καλού φίλους. Η Θεσσαλονίκη άλλωστε είναι το γήπεδό του, και ο χώρος από τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε τη θυελλώδη διαδρομή του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την πρωθυπουργία.

Οι τυφλοί οπαδοί του ονόματος "από τζάκι" Καραμανλή (κι όχι του κόμματος αρχών της ΝΔ) ξεχνώντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρέδωσε μία χρεοκοπημένη χώρα το 2009, τον αποθέωσαν. Είναι όμως ένας Καραμανλής.

Ξέχασαν τα ψέματα περί ισχυρής οικονομίας, τις προσλήψεις και τις αυξήσεις μισθών στο δημόσιο έως και το πρώτο εξάμηνο του 2009, την καταστροφή της οικονομίας και την παράδοση "καμμένης γης" το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Είναι ένας Καραμανλής.

Ξέχασαν τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ και την επανίδρυση του κράτους που δεν έγινε ποτέ, πλην της αγροφυλακής. Φυσικά, είναι ένας Καραμανλής.

Και οποιοσδήποτε αποτυχημένος μπούλης φέρει αυτό το όνομα σε τούτο το τόπο είναι αλάθητος και γεννημένος ηγέτης.

Να δούμε μέχρι πόσες γενιές, ανάξιοι και αποτυχημένοι, θα εκμεταλλεύονται  το όνομα του μοναδικού Κωνσταντίνου Καραμανλή στον οποίο δεν μοιάζουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι.

Και να δούμε πότε κάποιοι ανόητοι ψηφοφόροι θα καταλάβουν ότι πραγματικός Καραμανλής ένας υπήρξε και άλλος δεν θα υπάρξει ποτέ.

Να δούμε πότε η ΝΔ θα πάψει να είναι προσωποπαγές κόμμα (όπως το ΠΑΣΟΚ κάποτε) και θα γίνει πραγματικά ένα κόμμα αρχών. Πότε θα πάψει να λατρεύει μυθικά ονόματα που δυστυχώς μπορεί να φέρει κι οποιοσδήποτε χαμένος.

Τον ηγέτη δεν τον κάνει το όνομα. Ο ηγέτης κάνει το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου