Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
Στην χθεσινή (24-09-2015)  ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα: 

α)Του ταμειακού απολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Λαμιέων, 
β)του ισολογισμού και της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης της 31-12-2014 του Δήμου Λαμιέων, τα οποία είχαν ήδη ελεγχθεί και εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Λαμιέων. 

Τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών – ελεγκτών (οι οποίοι  ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής) και οι οποίοι πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο της οικονομικής και διαχειριστικής κατάστασης του Δήμου. 

Από τον έλεγχο των δύο ανωτέρω θεμάτων προέκυψαν τα εξής:

1) Δεν υπήρξε κανένα ταμειακό-διαχειριστικό πρόβλημα στο Δήμο Λαμιέων δηλαδή με απλά λόγια δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου. 
2) Δεν υπήρξε ενέργεια-δράση –απόφαση οποιουδήποτε οργάνου του Δήμου Λαμιέων (Δημάρχου-Οικονομικής Επιτροπής-Δημοτικού Συμβουλίου) που να προκάλεσε ζημία στην οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του Δήμου Λαμιέων. 
3) Η νέα Δημοτική Αρχή όταν παρέλαβε την διοίκηση του Δήμου την 1-09-2014 βρήκε ως προίκα στο ταμείο του Δήμου 11.500.000 ευρώ περίπου. Από τα 4.000.000 θεωρώ ήταν από γενικά έσοδα για να διατεθούν για οποιασδήποτε ανάγκες του Δήμου και τα υπόλοιπα 7.500.000 ευρώ για να αποπληρωθούν έργα τα οποία ήταν σε εξέλιξη από την επερχόμενη Δημοτική Αρχή.
   
Κατά συνέπεια σήμερα πλέον ομολογήθηκε ότι όλα όσα λεγόταν προεκλογικά για δήθεν ατασθαλίες, δήθεν σκάνδαλα ή οτιδήποτε άλλο ήταν καθαρά λόγια καφενείου και λόγια για προεκλογική κατανάλωση όπως συνήθως συμβαίνει στην χώρα μας.
    
Ευχόμαστε στη Δημοτική Αρχή πλέον να αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τα κρίσιμα θέματα ώστε να λύνονται τα προβλήματα για το καλό του Δήμου μας και είμαστε στην διάθεσή τους για οποιαδήποτε συνεργασία ασκώντας όμως και τον ρόλο που μας έδωσε ο λαός της Λαμίας δηλαδή να κάνουμε εποικοδομητική κριτική πάντα με προτάσεις και όχι με φωνές όπως γίνονταν στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου