Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ
Κλιμάκιο της ΝΔ με τους υποψήφιους βουλευτές Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ευάγγελο Μπασιάκο, Ιωάννη Μιχελάκη και Κώστα Μαρκόπουλο, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, είχαν σύσκεψη με τη διοίκηση και τεχνικά και οικονομικά στελέχη της εταιρείας και μετά μίλησαν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων.
  

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε τα εξής: «Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ιδρύθηκε από τη ΝΔ το 1975 και πάντοτε προστατεύτηκε από την παράταξή μας. Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η τρόικα ζήτησε την απόλυτη ιδιωτικοποίησή της, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ τη διαχώρισε από τη λοιπή πολεμική βιομηχανία και έπεισε την τρόικα ότι η οικονομία της χώρας θα χάσει, εάν πωληθεί η ΕΑΒ.  Το 2014 ήταν η 1η χρονιά κερδών για την ΕΑΒ μετά από μια δεκαετία. Αυτό έγινε με εσωτερικό νοικοκύρεμα αλλά και άνοιγμα σε νέες συνεργασίες με περισσότερες χώρες.»
   
Ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε στους εργαζόμενους που έχουν αγωνία για τις θέσεις εργασίας τους αλλά και για τους μισθούς τους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε μέσα σε 7 μήνες την προοπτική της εταιρείας:


«Το Υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε όλες τις πληρωμές της Πολεμικής Αεροπορίας προς την ΕΑΒ και χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για την αποτυχημένη διαπραγμάτευσή του.

Στο νέο μνημόνιο ψηφίστηκε το ενιαίο μισθολόγιο που δεν αναγνωρίζει επιδόματα επικινδυνότητας, ανθυγιεινής εργασίας, τυποποιημένης εξειδίκευσης κλπ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατάραξε τη συμφωνία για το διακανονισμό του χρέους της ΕΑΒ προς το δημόσιο και τις τράπεζες.»


Το κλιμάκιο της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα αναστήσει την εταιρεία, γνωρίζει τα προβλήματα, αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και ότι δε μπορεί να υπάρχει εργαζόμενος στην ΕΑΒ με 1,5 ευρώ την ώρα υπερωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου