Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Με Δένδια, Μπασιάκο, εσωστρέφεια και ηττοπάθεια η πρώτη προεκλογική εμφάνιση της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

   


Την πρώτη της επίσημη κίνηση στην προεκλογική σκακιέρα της Φωκίδας έκανε την περασμένη Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία, καθώς το νομό μας επισκέφτηκαν οι βουλευτές Βαγγέλης Μπασιάκος (βουλευτής Βοιωτίας και πρώην υφυπουργός) και Νίκος Δένδιας (βουλευτής και πρώην υπουργός).

Μια κίνηση με σαφή χαρακτηριστικά εσωστρέφειας αλλά και ηττοπάθειας, αν αναλογιστεί κανείς ότι η επίσκεψη των ισχυρών ανδρών του κόμματος έγινε σχεδόν στα κρυφά, χωρίς να προηγηθεί ένα δελτίο τύπου ή μια οποιαδήποτε ανοιχτή ενημέρωση προς το λαό της Φωκίδας, γεγονός που σχολίασαν αρνητικά και πολιτευτές του ίδιου κόμματος.
 
Η πληροφορία της επίσκεψης διέρρευσε αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας σε blog της περιοχής, ενώ το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε ήταν αυστηρά σύμφωνα με το σύνηθες παλαιοκομματικό πρωτόκολλο αντίστοιχων προεκλογικών επισκέψεων, καθώς περιελάμβανε σύντομες επισκέψεις στα γραφεία της Π.Ε.Φωκίδας και του Δήμου Δελφών καθώς και στην Αστυνομική Δ/ση Φωκίδας και τις φυλακές Άμφισσας.

Η όλη "περιοδεία" που πραγματοποιήθηκε παρουσίασε σημάδια επικοινωνιακής κόπωσης και άμυνας ενώ αποτέλεσε προσπάθεια εσωκομματικής συσπείρωσης ενοψει της στελέχωσης του ψηφοδελτίου των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό γιατί είναι εμφανές πια ότι ενώ η Ασπασία Μανδρέκα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους τον περασμένο Ιανουάριο, γεγονός απολύτως αναμενόμενο στον παραδοσιακά γαλάζιο νομό της Φωκίδας, που ακόμα και στο δημοψήφισμα έδωσε πολύ υψηλά ποσοστά ΝΑΙ, και παρά την μεγάλη πόλωση μεταξύ Μανδρέκα και Παπαθανασίου, υπήρξε ένα ποσοστό της τάξης του 14% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δεν έφερε καν σταυρό προτίμησης!

Γεγονός το οποίο έχει προβληματίσει τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας η οποία είδε να χάνει από τις δυνάμεις της στις τελευταίες εκλογές τη μονοεδρική και συνήθως "καταγάλανη" Φωκίδα!

Παράλληλα με τα ανωτέρω, αρνητική εντύπωση προκαλούν τα κατά παραγγελία δημοσιεύματα που εδώ κι αρκετό καιρό κάνουν την εμφάνισή τους, "οριστικοποιώντας" το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με διάφορα ανά εκδοχή ονόματα. Εκτός της Ασπασία Μανδρέκα, "οριστικοποιημένοι" έχουν εμφανιστεί οι: Αθανάσιος Μανανάς, Ιωάννης Λυμπέρης, Αναστάσιος Φλώρος ενώ και διάφορα άλλα ονόματα αναφέρονται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν κομματικές στηρίξεις.

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος συμμετείχε και στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο, δικαίως θεωρείται από πολλούς σίγουρη επιλογή για να διατηρήσει την 3 θέση στο ψηφοδέλτιο στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, οπότε κενή προς το παρόν μένει η δεύτερη θέση.
 
Συνοψίζοντας, διαφαίνεται καθαρά ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη επαφή με την πολιτική γενικά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μόλις καταλάβει τις ελλείψεις του κομματικού της μηχανισμού στη Φωκίδα αλλά και την επικοινωνιακή ανεπάρκεια των εκπροσώπων της σε τοπικό επίπεδο, οπότε στις 2 εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, προβλέπεται εντατικοποίηση της κάθε είδους προσπάθειας συσπείρωσης, προκειμένουν να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της κομματικής αστάθειας και προβληματικής στελέχωσης που παρατηρείται στο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο.amfissapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου