Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Καραμανλής: Ψηλά το κεφάλι

  
  

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, (ναι ο νέο-νεότερος) κατέγραψε σε δήλωσή του το πολιτικό συμπέρασμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. 
Μία δήλωση που διανέμουν τα μπλογκς και οι ιστοσελίδες της ΝΔ για να τονώσουν το ηθικό μελών και ψηφοφόρων. 
Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα στη ΝΔ. Κι αυτό θα τους στοιχίσει με πολλά χρόνια αντιπολίτευσης.
Η οικογενειοκρατία έχει κουράσει. Όπως και κάθε τυχάρπαστος που με όνομα κάποιου άλλου και με τα λεφτά του μπαμπά επιστρέφει μετά από σπουδές-σεμινάρια στο εξωτερικό για να κληρονομήσει την εξουσία. Ανεπάγγελτους σωτήρες που επιστρέφουν στην χώρα και απαιτούν την εξουσία (σαν τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου) και στη συνέχεια παραδίδουν καμένη γη και αμαυρώνουν τα ιστορικά ονόματα που από τύχη φέρουν.
Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής: “Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Τους συγχαίρω για το αποτέλεσμα, λοιπόν, και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε ένα δύσκολο αγώνα. Αυξήσαμε οριακά τις δυνάμεις μας και διαψεύσαμε την εικόνα διάλυσης που καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις έως πριν λίγο καιρό. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί. Αν κάτι με ικανοποιεί προσωπικά –και ιδίως για αυτό θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρό μας Βαγγέλη Μεϊμαράκη- είναι ότι αυτός ο αγώνας δόθηκε με ειλικρίνεια, συνέπεια και απόλυτη αίσθηση εθνικής ευθύνης. Χωρίς πόλωση, χωρίς υποσχέσεις, χωρίς παλαιοκομματικά παιχνίδια. Ως Σερραίος οφείλω να επισημάνω ότι για ακόμα μια φορά η περιφέρειά μας έδωσε την πρώτη θέση στη ΝΔ, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στη χώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό τις Σερραίες και τους Σερραίους, με τους οποίους ανταλλάξαμε προβληματισμούς, ελπίδες και ανησυχίες όλο αυτό το διάστημα. Το είχα πει τον Ιανουάριο, θέλω να το πω και τώρα, κοιτάζοντας τους Νεοδημοκράτες στα μάτια: Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει η παράταξη της ευθύνης. Είναι μονόδρομος για εμάς να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με ψηλά το κεφάλι και βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου.”.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ δεν βλέπει το πρόβλημα. Ο Τσίπρας (ο άγνωστος αυτός μέχρι χθες) δείχνει ότι έχει πολιτικό όραμα. Σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία. Σε κάποιους δεν είναι αρεστό, σε άλλους είναι μη ρεαλιστικό, σε μία μεγάλη ομάδα όμως της κοινωνίας μας δίνει ελπίδα, δίνει κίνητρα, δίνει όραμα. Αντίθετα στη ΝΔ (εδώ και δεκαετίες) το αντίδοτο είναι ένας "Καραμανλής" που υπάρχει. Ένας θρύλος. Ένας μύθος. Ένα ψέμα. Κάτι σαν τον μαρμαρωμένο Βασιλια. Σε κάθε νίκη των αντιπάλων και κακή στιγμή για την παράταξη βγάζουμε το μύθο από το χρονοντούλαπο να εμψυχώσει τους νεοδημοκράτες. Δεν υπάρχει πολιτική πρόταση. Δεν υπάρχει κανένα όραμα, κανένας στόχος. Υπάρχει όμως ο μύθος. Το παραμύθι. Η κοινωνία όμως που υποφέρει δεν θέλει να ακούσει παραμύθια, θέλει προτάσεις, θέλει όραμα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου