Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας
Λαμία, 22/09/2015


Την Τετάρτη  11/09/2015 και ώρα 11 π.μ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή του Γ.Ν.Λαμίας μεταξύ του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων και του Διοικητή της 5ης  Υ.Π.Ε.  κου Αντωνίου Νέστορα. Στη σύσκεψη,  επίσης, παρευρέθηκαν:  ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κος Παπανάγνου Γεώργιος, οι Διευθυντές των τριών Υπηρεσιών (Ιατρικής – Νοσηλευτικής –Διοικητικής) καθώς και άλλα στελέχη του Νοσοκομείου.

Της συνάντησης είχε προηγηθεί  επίσκεψη στις 04/09/2015 του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε, στη Λάρισα προκειμένου να ενημερωθεί και να εξευρεθούν λύσεις στα κάτωθι προβλήματα:


1. Απλήρωτη δεδουλευμένη εργασία: νυχτερινών-εξαιρέσιμων αργιών, 1ου και 2ου τριμήνου έτους 2015 συγκεκριμένων κλάδων εργαζομένων του Γ.Ν.Λαμίας.

2. Έλλειψη Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο.

3. Ο ρόλος της 5ης Υ.Π.Ε. στη Φθιώτιδα. Τι μέλλει γενέσθαι με το γραφείο Υποδιεύθυνσης της 5ης Υ.Π.Ε. στο Γ.Ν.Λαμίας .

4. Τι προβλέπεται για το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα Κέντρα Υγείας, σχετικά με την επάνδρωση, το υλικό και τα μηχανήματά τους.

5. Η τρομερή- στα όρια κινδύνου πλέον - έλλειψη υγειονομικού υλικού.

6. Η έλλειψη  προσωπικού και τι προβλέπεται για νέες προσλήψεις, μετακινήσεις προσωπικού και λήξη επικουρικών συμβάσεων.

7. Παλαιότερες αποφάσεις του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ώστε απλήρωτες νύχτες και αργίες του 2013 να δοθούν, παρανόμως, σε ρεπό. 

Ως προς τα παραπάνω θέματα δόθηκαν διευκρινήσεις  και κάποιες δεσμεύσεις από μέρους του κου Αντωνίου, ενώ του επισημάνθηκε πως θα συνεχισθούν και θα κλιμακώθούν οι αγώνες μας,  εάν οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις δεν υλοποιηθούν .
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρεβρέθηκαν  συμπτωματικά και ενημερώθηκαν και  υποψήφιοι-τότε-βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας, οι οποίοι  δεσμεύτηκαν για ουσιαστικές αλλαγές.

Τo Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου