Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ολόκληρο οπλοστάσιο η αγροικία στον Μώλο - Ανακάλυψαν ρουκετοβόλο - Συνεχώς η αντιτρομοκρατική βρίσκει όπλα

   
  
  
Μπροστά στο μεγάλο οπλοστάσιο των Λαϊκών Αγωνιστών εκτιμά πως βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, μετά την ανεύρεση επιπλέον όπλων και ενός ρουκετοβόλου RPG που βρέθηκαν θαμμένα στον οικοπεδικό χώρο του  κρησφύγετου που είχαν στην Αγία Τριάδα Μώλου ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην έκτασης πέντε στρεμμάτων αγροικία που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο ένας από τους συνεργούς του Πετρακάκου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάλαβαν πως θα έβρισκαν πολλά ενδιαφέροντα υλικά «σπαρμένα».

Έτσι, σύμφωνα με το newsit.gr, ερεύνησαν πιθαμή προς πιθαμή όλο τον χώρο, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές μετάλλων, εντοπίζοντας αρχικά τρία Καλάσνικοφ θαμμένα μέσα στο χώμα και στην συνέχεια ανακάλυψαν σταδιακά το υπόλοιπο βαρύ οπλοστάσιο.

Συνεχίζοντας την έρευνα οι αστυνομικοί στην κυριολεξία έπεσαν επάνω σε «λαβράκι» καθώς ανακάλυψαν ένα ρουκετοβόλο τύπου RPG, παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον δυο επιθέσεις της η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και συγκεκριμένα στην «παρθενική» της εμφάνιση στα γραφεία τις Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2013 και λιγους μήνες μετά, εναντίων κεντρικής αντιπροσωπείας Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Βαρυμπόμπη.

Και στις δυο επιθέσεις το RPG είχε υποστεί εμπλοκή, με αποτέλεσμα στην προκήρυξη που είχε ακολουθήσει των δυο χτυπημάτων, οι «κομάντος» της «ΟΛΑ» να υποσχεθούν πιο αποτελεσματικά χτυπήματα στο μέλλον.

Επίσης στα πέντε στρέμματα τις αγροικίας, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν θαμμένα, δυο οπλοπολυβόλα τύπου «ΟΥΖΙ», 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά πολεμικών τυφεκίων, ποσότητα εκρηκτικών και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδας, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, πλήθος φυσιγγίων και φιτίλια πυροδοτήσεις δυναμίτιδας.

Ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν φροντίσει να τυλίξουν τα όπλα με πλαστική συσκευασία και λεπτά φύλλα αλουμινίου, προκειμένου να μην τα επηρεάσει η υγρασία του εδάφους και να παραμείνουν πλήρως λειτουργικά. Ολα τα οπλα και και το RPG μεταφέρθηκαν άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως στις ένοπλες επιθέσεις τις «ΟΛΑ».

Άλλωστε, πριν ακόμα ανακαλύψουν τα ίχνη του καταζητούμενου ληστή, οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει πληροφορίες που τους έκαναν να θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή τη συμμετοχή του Πετρακακου στην «ΟΛΑ» η οποία έχει χτυπήσει με Καλάσνικοφ τα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

«Καθόλου κολακευτικό για την εξυπνάδα του Πετρακάκου να έχει θαμμένα όπλα- «ταυτότητα» τρομοκρατικής οργανώσης στο χώρο που διαμένει και ο ίδιος. Βέβαια, η ζωή πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμα και για τους πιο έξυπνους....», σχολίασε χαρακτηριστικά αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών όταν ρωτήθηκε για την ανεύρεση των όπλων.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στους δυο φορητούς υπολογιστές και τα πολλά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν τόσο στο διαμέρισμα του Βόλου, όσο και στην αγροικία του Μώλου. Μάλιστα, από μια πρώτη «ανάγνωση» που έκαναν στα λαπτοπ, βρήκαν πολλά αρχεία κλειδωμένα με αλγόριθμους και έχουν εστιάσει όλες τις προσπάθειές τους στο ξεκλείδωμά τους.

Πάντως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το τρόπο με τον οποίο ο Πετρακάκος πραγματοποιούσε τις επικοινωνίες με φίλους και συνεργούς χωρίς να εντοπίζονται από τα εξελιγμένα μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο καταζητούμενος μιλούσε με ένα κινητό η συνομιλία δεν ξεπερνούσε το ένα λεπτό, καθώς τα μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής χρειάζονται χρόνο πέραν του ενός λεπτού για να προσδιορίσουν το στίγμα της περιοχής από την οποία εκπέμπει το σήμα του ένα κινητό. Στη συνέχεια, ο Πετρακάκος πετούσε τόσο την συσκευή, όσο και την κάρτα SIM!

Αν παρουσιάζονταν ανάγκη να διαρκέσει περισσότερη ώρα η συνομιλία του, τότε «έσπερνε» κινητά σε διάφορες περιοχές, αφού πρώτα έκανε εκτροπές από κινητό σε κινητό! Μάλιστα, έφτανε στο σημείο να κάνει τουλάχιστον τέσσερις εκτροπές τη φορά, με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να εντοπίζει το στίγμα του πρώτου κινητού, το οποίο βέβαια βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική περιοχή, από αυτή που κινούνταν ο καταζητούμενος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου