Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της εταιρίας δημοσκοπήσεων Prorata S.A. για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν«Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν»
  

Με αφορμή τη γενικότερη συζήτηση για την αξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων και με το πέρας της διαδικασίας των εκλογών η Prorata S.A. προβαίνει σε μια σειρά επισημάνσεις.
  
Οι δημοσκοπήσεις συνιστούν ένα ερευνητικό εργαλείο το οποίο έχει αναπτυχθεί για πολλές δεκαετίες και έχει χρησιμοποιηθεί σε πλείστες περιπτώσεις που καλύπτουν την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή μίας δεδομένης χώρας. Η χρησιμότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και δεν θα πρέπει να απαξιώνεται λόγω συγκυριακών αποκλίσεων. Στο βαθμό που το εν λόγω εργαλείο αξιοποιείται για την πολιτική ανάλυση και την πολιτική επικοινωνία είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της πολιτικής συγκυρίας και του κομματικού ανταγωνισμού για να καλλιεργούνται οι ασφαλέστερες τεχνικές προβλέψεις και φυσικά να προσδιορίζονται και τα όρια της όποιας πρόβλεψης η οποία συνίσταται στην απεικόνιση της πολιτικής πραγματικότητας σε μία δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι συνεργάτες της Prorata στον τομέα της πολιτικής ανάλυσης και του στρατηγικού σχεδιασμού με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Κωνσταντινίδη, μοιράζονται τη συγκεκριμένη επιστημονική αντίληψη για τα εργαλεία των δημοσκοπήσεων και γι’ αυτόν τον λόγο τα ερευνητικά αποτελέσματα της εταιρείας μας αποτίμησαν το εκλογικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Δέσμευση της Prorata είναι να συνεχίσει να λειτουργεί σεβόμενη τους όρους της ερευνητικής δεοντολογίας και του σεβασμού της κοινής γνώμης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε, μαζί με άξιους συναδέλφους και από τις άλλες εταιρείες, στην ποιοτική μελέτη της πολιτικής συμπεριφοράς στην ελληνική κοινωνία παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου