Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν.Θηβών
Σε μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου στο Γ. Ν. Θηβών
  • Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι η επιτακτική ανάγκη της πρόσληψης προσωπικού ώστε να μπορεί το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο μηχάνημα να δουλεύει σε 24ωρη βάση. 
  • Προς το παρόν και μετά την σχετική γνωστοποίηση προς το κοινό της περιοχής, θα  τεθεί σε λειτουργία για δύο (2) μέρες  την εβδομάδα.

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννητου Διοικητή της  5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίουτου Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Διοικητή των Γ.Ν. Θήβας και Λιβαδειάς κ. Κω/νου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Σπύρου Δεσύλλα, των Αντιπεριφερειαρχών της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμάς και κ. Κώστα Μπακομήτρου, εκπροσώπων του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και άλλων φορέων – συλλόγων της περιοχής.


Ο Αξονικός Τομογράφος, η προμήθεια του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι ένα μηχάνημα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, το οποίο εγκαταστάθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής  καθώς είναι η πρώτη φορά που το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών αποκτά Αξονικό Τομογράφο. Με τη λειτουργία του επομένως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των  πολιτών, που αναγκαστικά έπρεπε να μεταβούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς για να κάνουν μια αξονική τομογραφία ή να πληρώσουν μεγάλο ποσό σε ιδιωτικό κέντρο για μία εξέταση. 


Σύμφωνα  με τον Διοικητή των Νοσοκομείων προς το παρόν ο Αξονικός Τομογράφος θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα καθώς υπάρχει μόνο ένα άτομο, που αποτελεί το εκπαιδευμένο προσωπικό που θα αναλάβει το χειρισμό και τη λειτουργία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου