Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα εξήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης
Την υλοποίηση οργανωμένης βιομηχανικής περιοχής (Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης) στην περιοχή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου εξήγγειλε χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στο 16ο συνέδριο Prodexpo για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που συνεχίζεται σήμερα.

"Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας μου η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης" ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό. 
  
Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 - 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου