Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ του ΚΚΕ για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη προς τις τράπεζες
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, Πρόταση Νόμου για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη προς τις τράπεζες.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει, για τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών και τη μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες πνίγονται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν, ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων με νέους φόρους, μειώσεις συντάξεων, μέχρι και πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας λαϊκών οικογενειών.

Παρόμοια πρόταση νόμου είχε καταθέσει το ΚΚΕ στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 και στις 7 Νοεμβρίου 2014, αλλά είχε απορριφθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών είχε ταχθεί και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που επίσης είχε απορρίψει την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ περιλαμβάνει:

Διαγραφή τόκων και των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν. Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια μέχρι 30.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες μέχρι 20.000 ευρώ.

  • Πάγωμα των δανείων για τους ανέργους.

  • Μείωση των οφειλών των Επαγγελματοβιοτεχνών – εμπόρων, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τις τράπεζες

  • Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους τραπεζών εναντίον των λαϊκών οικογενειών.

  • Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου.


Διεκδίκησε μαζί μας

Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών: 
  • Αποκατάσταση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους
  • Φορολόγηση με 45% των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων

Βοήθησε να συγκροτηθεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα δίνει καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στον πραγματικό εχθρό του λαού: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει.
Θα διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης στην προοπτική να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί και ο ορυκτός πλούτος. Απαιτείται αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Σε αυτό το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.


Για την αντιγραφή


Γ. Φραγκούλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου