Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Λ.Σ. ΛΑΜΙΕΩΝ: ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ
Η ΔΕΥΑΛ είναι δημοτικού χαρακτήρα οικονομικά εύρωστη επιχείρηση με έμπειρο προσωπικό, τεχνογνωσία και υποδομές. Γι αυτό και είναι ικανή να εκτελεί σημαντικά έργα. Έχει όμως αποψιλωθεί από προσωπικό, αφού οι παλαιότεροι υπάλληλοι αποχωρούν με σύνταξη και δεν αναπληρώνονται οι θέσεις τους, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων από τις προηγούμενες και την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Έτσι, η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, προχώρησε σε μια απολύτως απαράδεκτη λύση: Στη λύση της «ενοικίασης» εργαζομένων με τη μέθοδο του εργολάβου, συμβάλλοντας, ουσιαστικά, στην υλοποίηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και καταπατά δικαιώματα των εργαζομένων.

Με πρόσχημα τις υπαρκτές μεγάλες ανάγκες για προσωπικό, Δήμος και ΔΕΥΑΛ, αντί να παλέψουν για πρόσληψη μονίμου προσωπικού, έστω και έκτακτων με σύμβαση ορισμένου χρόνου και πλήρη δικαιώματα, έδωσαν λύση με τη χρησιμοποίηση σύγχρονου δουλεμπορίου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συγκεκριμένη πρακτική και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει κάθε χρησιμοποίηση εργολάβου και νοικιασμένων εργατών. Να αναπτυχθούν συγκεκριμένες και επίμονες  αγωνιστικές προσπάθειες για να δοθεί λύση σύμφωνα με τις ανάγκες και με τρόπο που θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει τις ευθύνες του.

Οι αιματηρές περικοπές που υφίσταται όλος ο λαός γίνονται και στην Τοπική Διοίκηση. Η έλλειψη προσωπικού και η οικονομική ασφυξία οδηγούν συστηματικά και σχεδιασμένα στην παράδοση έργων και κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες, με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητά τους και την οικονομική επιβάρυνση του δημότη. 

Είναι η πολιτική και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. που υλοποιούνται κατά γράμμα από τα ευρωενωσιακά κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση. 

Γι αυτή την πολιτική έχει προειδοποιήσει η Λαϊκή Συσπείρωση και την αντιπαλεύει με κάθε τρόπο.  


ΠΡΟΣΟΧΗ  :

Φυσικά, δεν στρεφόμαστε ενάντια σε εκείνους που δουλεύουν στον εργολάβο. Καταλαβαίνουμε πως έχουν απόλυτη ανάγκη για δουλειά.

Τους λέμε ξεκάθαρα όμως πως αγωνιζόμαστε για τα δικά τους δικαιώματα. Πως για κανένα λόγο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν εργάτες-σύγχρονοι δούλοι.  


ΛΑΜΙΑ     10/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου