Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Απάντηση Σπίρτζη στην ερώτηση Μιχελή για το ψηφιακό σήμα τα χωριά της ορεινής Φθιώτιδας
   Απάντηση στην ερώτηση «Χωρίς ψηφιακό σήμα τα χωριά της ορεινής Φθιώτιδας» του Βουλευτή κ. Αθανάσιου Μιχελή, δόθηκε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

  Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει: Εγκρίθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ψηφιακή τηλεόραση

Σκοπός της υπόψη μελέτης, είναι να μελετήσει τα σχετικά τεχνικά και λειτουργικά θέματα και θα παρουσιάσει προτάσεις για την βελτίωση του χάρτη συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αναφέρονται από βουλευτές, δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες για την τηλεοπτική κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας. 

Επίσης επισημαίνει, ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ προς την οποία διαβιβάστηκε η υπόψη ερώτηση του Βουλευτή, μεριμνούν για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους.

   

  Επιπλέον, υπόμνημα σχετικά με την «Ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας σε φορτοεκφορτωτές Λιμένων ή Ξηράς - έλεγχος απασχόλησης πριν την χορήγηση της παροχής» κατέθεσε ο Βουλευτής στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Στόχος του εν λόγω υπομνήματος είναι να αναδείξει το γεγονός, πως σε επαρχιακές πόλεις οι φορτοεκφορτώσεις λαμβάνουν χώρα σε περιορισμένο βαθμό και μόνο για συγκεκριμένες μέρες κάθε μήνα και οι απασχολούμενοι σε αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία των ελεύθερων φορτοεκφορτωτών καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, η απασχόλησή τους όμως είναι στοιχειώδης και ανεπαρκής για να καλύψει τις βιοποριστικές τους ανάγκες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου