Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Η πρώτη ήττα Πολάκη ...στο θέμα Γιαννόπουλου!
Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος κέρδισε μία πρώτη δικαστική νίκη για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας παύθηκε από τα καθήκοντά του από τον Οργανισμό, αν και ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προσωρινή διαταγή, αναστέλλει μέχρι και τις 31 Μαΐου την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης, με την οποία απομακρύνθηκε ο κ. Γιαννόπουλος.

Επομένως, είναι δυνατή η επιστροφή του Θανάση Γιαννόπουλου στη θέση του και καθίσταται «άκυρη» η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που σημαίνει ότι το νέο συμβούλιο δεν μπορεί να πραγματοποιεί συνεδριάσεις. Κάθε συνεδρίαση που πραγματοποιεί το νέο ΔΣ είναι παράτυπη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννόπουλος δεν προτίθεται να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Γιαννόπουλος είχε παυθεί από τα καθήκοντά του μετά την «κόντρα» του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με αφορμή τον διαγωνισμό για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η έντονη διαφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα των υποψηφίων, είχε ως αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να ζητήσει την παραίτηση του συνόλου των μελών του ΔΣ του Κέντρου. 

Η άρνηση του κ. Γιαννόπουλου να υποβάλλει την παραίτησή του, οδήγησε στην υπουργική απόφαση που συνυπέργαψαν οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός για την απομάκρυνσή του.

Στις 10 Μαΐου καθήκοντα προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ο οποίος ήταν παρών την περασμένη Τρίτη στην έναρξη των εμβολιασμών των προσφύγων στην Ειδομένη, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου