Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πάνω από 100 χρόνια φυλακή στον λαμιώτη δάσκαλο!
Ολοκληρώθηκε αργά την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  Καρδίτσας, η δίκη με κατηγορούμενο τον 53χρονο δάσκαλο Παναγιώτη Παπακώστα.

Όπως αποκαλύπτει τοtrikalanews.gr στον 53χρονο επιβλήθηκε η ποινή των 111 χρόνων (εκτιτέα 25 έτη) για τα αδικήματα της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια για 8 παιδιά μαθητές  του σχολείου με το  κατηγορητήριο κακουργηματικών πράξεων «της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Ο 53χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάϊο μετά από σχετικές καταγγελίες, είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του και σήμερα οδηγήθηκε στις Φυλακές για την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του.

Βέβαια το πόσα  χρόνια θα παραμείνει στην φυλακή εξαρτάται και από την απόφαση του Εφετείου όπου θα εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, την συμπεριφορά του κρατουμένου, αν δειξει καλή διαγωγή, αν θα εργάζεται στην φυλακή κλπ. 

Ολα αυτά μπορεί να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση σημαντικής μείωσης του πραγματικού χρόνου που ο καταδικασθείς θα είναι  έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου