Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Λ.Σ.ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΒΟΛΕΣ

 10/6/2016

ΠΡΟΣ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ    ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ    ΔΟΜΗΣΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ    ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ    ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ    ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ3. ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
                                                   
                                          
ΘΕΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΑΣ: Α. ΑΠΟ 24/5/2016 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1409 ΚΑΙ Β. ΑΠΟ 26/5/2016 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. ΟΙΚ. 2435

  

Κύριοι,

Γνωρίζουμε το χαρακτήρα του κρατικού μηχανισμού, των υπηρεσιών του αστικού κράτους. Ωστόσο περιμέναμε πως στον έλεγχο που θα έκαναν, κάτι θα έβλεπαν από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν στη Λάρυμνα οι μονάδες αμμοβολών ΜΑΣΚΑ ΓΚΡΙΤ ΕΠΕ και ΛΑΡΑΜΟΣ ΓΚΡΙΤ ΕΠΕ, τα οποία καταγγέλλει ο λαός. Ότι θα έδιναν λύση σε αυτά.

Η απάντηση σας, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μας, αλλά μας δημιουργεί και αγανάκτηση, γιατί προσπαθείτε να μας κάνετε να αισθανόμαστε ενοχές, επειδή  επιμένουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από όσα περιγράφετε στα έγγραφα σας.

Αναρωτιόμαστε, τυχαία ασκήσατε έλεγχο, όταν οι συγκεκριμένες  επιχειρήσεις ήταν εκτός λειτουργίας και δεν υπήρχαν απαέρια, σκόνη κλπ; Είναι δυνατόν η μονάδα να είναι εκτός λειτουργίας και να ασκηθεί έλεγχος; Προσπαθήσατε να φανείτε καλοί με όλους. Και με το λαό της περιοχής και με τους ρυπαντές. Δεν ξεγελάτε κανέναν. Μόνο τις υπηρεσίες σας απαξιώνετε.  

Διαπιστώσατε ότι οι αμμοβολές έχουν ΑΕΠΟ. Δεν λέτε όμως, τηρούνται οι ΑΕΠΟ; Δεν λέτε αν λειτουργούν σωστά οι εγκαταστάσεις τους.

Διαπιστώνετε ότι μια από τις μονάδες έχει εγκαταστημένο μηχανολογικό εξοπλισμό 231,13 ΚW χωρίς άδειες. Άρα δεν έχει ΑΕΠΟ, λέμε εμείς. Είναι παράνομη και πρέπει να σταματήσει. Εσείς όμως, απλά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ζητάτε τις απόψεις τους.
  
Γράφετε ότι δεν διαπιστώσατε πρώτες ύλες ούτε υγρά απόβλητα να διαφεύγουν εντός και εκτός γηπέδου των μονάδων.
  
Και σας ρωτάμε: Αλήθεια, δεν είδατε σημεία του δρόμου γεμάτα σκουριά; Δεν είδατε πεταγμένη σκουριά σε ανενεργά  νταμάρια; Δεν είδατε ποτάμι ολόκληρο που κυλά ή λιμνάζει και διάσπαρτη σκουριά στο ρέμα της ΣΠΙΘΑΣ;

Να δεχθούμε ότι, αφού δεν λειτουργούσαν οι μονάδες, δεν τα είδατε. Για πληροφορείστε μας όμως, πώς διαχειρίζονται, πού αποθηκεύουν και διαθέτουν τα νερά πλύσης της σκουριάς; Διαθέτουν μήπως βιολογικούς σταθμούς;

Εκτός απ’ όλα τα παραπάνω, έχουμε μια ακόμα απορία: Γιατί δεν μπήκατε στον κόπο, κατά την επίσκεψη σας σε αυτές τις μονάδες, να ζητήσετε να σας υποδείξουμε τα καταγγελόμενά μας.

Το πιθανότερο, εντός γηπέδου των μονάδων, οι ιδιοκτήτες να μην επέτρεπαν την παρουσία μας. Ρωτάμε όμως και θέλουμε να μας απαντήσετε. Εκτός γηπέδου των μονάδων, τα σημεία τα οποία έχουν υποστεί ρύπανση, γιατί δεν μας καλέσατε να σας τα δείξουμε; Μήπως έχουν και εκεί δικαιοδοσία οι ιδιοκτήτες των αμμοβολών;

Επισημαίνουμε δε ότι και τα γήπεδα των επιχειρήσεων αυτών δεν είναι τσιφλίκια τους, αλλά δημόσια δασική έκταση και κατ’ επέκταση λαϊκή περιουσία που τους έχει παραχωρηθεί για χρήση, άρα ούτε εκεί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Καταλαβαίνετε πως  αμφισβητούμε συνολικά τα όσα διαβάσαμε στις κοινοποιήσεις σας προς εμάς, γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Και, επειδή θεωρούμε τον έλεγχό σας «για τα μάτια του κόσμου», σας καλούμε να επαναλάβετε τον έλεγχο παρουσία μας και με μικτό κλιμάκιο υπηρεσιών, κατά τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων.

Αναμένουμε τα ανάλογα.


Ο   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ     

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ            

                                                                     

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ        

ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ        

ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ          

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:           
     6977225587                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου