Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου ΛαμίαςΣωματείο Εργαζομένων 
Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας 
& Κέντρων Υγείας 
Έτος Ίδρυσης 1983 
Παπασιοπούλου Τέρμα 
Τ.Κ. 35100 –Λαμία 
FAX 2231023063 
email:somatiolamias@gmail.com 


Λαμία, 06-06-2016 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 8-6-2016 που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.Δ.H.Ν  το Δ.Σ  Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αναφέρει τα εξής:

  Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση .Να διεκδικούμε πράγματα αυτονόητα .Η Υγεία ΝΟΣΕΙ κ ΚΑΠΟΙΟΙ είτε νίπτουν τάς χείρας τους είτε ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα .Τα προβλήματα συνεχίζουν και για μια ακόμη φορά τα θύματα είμαστε όλοι εμείς .


  Οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ μας οδηγούν στην διάλυση του ξεχαρβαλωμένου Ε.Σ.Υ.

  Ο νέος ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ νόμος 4387/2016 είναι η ταφόπλακα για όλους τους εργαζόμενους και βέβαια και για όλους εμάς τους Υγειονομικούς λειτουργούς.

  Οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ που θα λάβουν όσοι τα καταφέρουν είναι ένα ακόμη δείγμα του σεβασμού που το κράτος μας δείχνει .

  Η ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση ενώ παράλληλα τα Μ.Μ.Ε και η κυβέρνηση , για δικούς τους λόγους ο καθένας , αναφέρουν αυξήσεις .

  Όσον αφορά τις συνθήκες δουλείας μας ?

  ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ λόγω της εντατικής εργασίας , με τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ προσπαθούμε να βάλουμε πλάτη όπως είπε και τις προάλλες ο κύριος Υπουργός σε ένα  απαξιωμένο Ε.Σ.Υ . Στην πλάτη μας όμως για μια ακόμη φορά παίζονται παιχνίδια εξουσίας και συμφερόντων .

Και ενώ το Υπουργείο Υγείας ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Νοσοκομείου μας υπακούοντας στις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί μια ακόμη κυβέρνηση, όλοι μας καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εργασίας μας .

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι τεραστία παρόλες τις δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για το αντίθετο και η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (μηχανολογικός ιατρικός εξοπλισμός και κτιριακές υποδομές ) είναι ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ .

 Επιπλέον ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ παλαιοτέρων ετών έρχονται να προστεθούν σε πιο πρόσφατες οφειλές με ότι αυτό συνεπάγεται .

  Ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πέρα από τα προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρο το Ε.Σ.Υ υπάρχουν κ ειδικότερα προβλήματα δυσλειτουργιών λόγω και της έλλειψης Διοικητού . Το Υπουργείο εξήγγειλε την τοποθέτηση του νέου Διοικητη αλλά ΑΚΟΜΑ δεν έχει αναλάβει καθήκοντα .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·       ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
·       ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
·       ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
·       ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΝΑ
·       ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/2016
·       ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΤΟ Δ.ΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου