Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Υπουργός πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις (;) κατά της Μητροπόλεως Φθιώτιδας!!

Με αφορμή την πολύχρονη δικαστική διαμάχη Δήμων της Αττικής κατά της Μητροπόλεως Φθιώτιδας για την δωρηθείσα έκταση στο Ποικίλον Όρος και ενόψει της δίκης, μετά από πολλές αναβολές, στις 4 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος με ανακοίνωσή του καλεί τους πολιτικούς να μην αναμειγνύονται και να μην προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. 

Ανεβαίνουν οι τόνοι εν όψει της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Μητρόπολης Φθιώτιδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Αττική, για την τεράστια περιουσία που διεκδικεί χρόνια τώρα η Μητρόπολη.

Οι περιοχές αυτές είναι εκτός σχεδίου και αφορούν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις στα διοικητικά όρια των Δήμων Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου. Το νέο δικαστήριο για την πολλή σοβαρή αυτή υπόθεση θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. 

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι που εμπλέκονται. εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Η σύσκεψη είχε ως στόχο τον κοινό συντονισμό των δράσεων εν όψει της δίκης, ενώ όπως αποφασίστηκε θα γίνει ακόμη μια συνάντηση και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Μετά από αυτές τις κινήσεις  η Μητρόπολη Φθιώτιδας πέρασε στην αντεπίθεση, με αιχμηρή ανακοίνωση, που φωτογραφίζει τον Υπουργό εσωτερικών για την παραπάνω πρωτοβουλία. Μάλιστα το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας έχει ως τίτλο: «Υπουργός της Κυβερνήσεως, αρχηγός πολιτικών κινητοποιήσεων κατά της Εκκλησίας», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Να καταλάβουν οι γνωστοί πολιτικοί, ότι με τέτοιου είδους τραμπουκισμούς δυσχεραίνουν την ήδη βεβαρημένη θέση τους και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το αίσθημα περί δικαίου καταλύοντας με τον τρόπο αυτό κάθε αξία χάριν των πολιτικών συμφερόντων τους».

Εμείς πιστεύουμε στην αμεροληψία των δικαστών και αναμένουμε την απόφασή τους την οποία θα σεβασθούμε απόλυτα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος ενημερώνοντας και για τα σχέδια της Εκκλησίας σχετικά με την αξιοποίηση αυτής της έκτασης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου