Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πολλοί Βοιωτοί στο βάθρο των νικητών στο 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου
Παρά την βροχή εκατονταδες δρομείς  πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ο δρόμος - μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος ''Μεδεών'' και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος  στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν ''τοπικοί '' δρομείς -από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα, Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών. 

Η παρουσία ντόπιων δρομέων δείχνει να υπάρχει  αύξουσα ενασχόληση με τον αθλητισμό και στην περιφέρειά μας αλλά και αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό. 

Η δε πρωτιά του Βαγ.Μαλιόγλου του κατοίκου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου  για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:


  
-Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ που εργάζεται στην Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος στην Παραλια Διστόμου (39.36.08)., 2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o  Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).


-Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (5118.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ που εργάζεται στον Αγνιάδη Σπορ και ζει στον Ορχομενό και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από τον Αλίαρτο!
  

Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος  Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης (και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μιχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου.

Οι συμμετέχοντες από τις; Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300. Πολυπληθέστερη  ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα.

  
Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου - και αγωνιστικός και συμβολικός- συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι: Ο Στάθης Σταθας από το Διστομο - συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Διστομο υπό βροχή,  με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και ...γκλίτσα, ο δεύτερος (φωτο).
  

«Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε!», λείπε στον τερματισμό ο κ Παγανης, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου και των παγωτών ''Εσπέρια''. 

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου