Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

«ΨΥΧΗ…ΒΑΘΕΙΑ…!».-

Του
ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ
   «Αντίκρυ στα μακρόνησα στον αδη της γενιάς μου
πως ήτανε λησμόνησα αδέρφια μου ο φονιάς μου!».

   Ουάσιγκτον–Κουμουνδούρου-Μακρόνησος 2,4 δις…δρόμος!. 

Επεσαν στα…τέσσερα, παρακουράστηκαν από τις γονυκλισίες και τις οσφυοκαμψίες στο Λόγκ Αιλαντ και είπαν να..χαλαρώσουν.Και επέλεξαν να διοργανώσουν επίσκεψη…μνήμης στη Μακρόνησο.

Παράδοξο,ανέντιμο και..ανακόλουθο για κάποιους που φανερά και προκλητικά σφετερίζονται αξίες και ιδεολογικά προτάγματα μιάς μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού που πάλεψε, βασανίστηκε, προδόθηκε ,αφήνοντας ακόμα και τα …κόκκαλά του σε έναν τόπο-μνημείο της νεώτερης πολιτικής ιστορίας του ελληνισμού.

  «Σύντροφοι»,όλα τα έχετε πεί.Ολα τα έχετε…διαπράξει.Αυτό κι’αν παραπάει!.Σεις που ως «αριστεροί» μέχρι πρόσφατα ανεμίζατε τα φλάμπουρα αριστεροφροσύνης,προκύπτετε σήμερα …δ ι α γ ρ α φ ε ί ς ! της ιστορικής μνήμης!.Προσβλητικοί ανεκδιήγητοι σφετεριστές συμβόλων,τίποτα δεν σέβεστε πιά και είναι ντροπή!.Ολαφάνερα αποκαλύπτεστε πλέον «μαστόροι» επαμφοτερίζουσας διπροσωπίας.Δηλαδή και με τον…αστυφύλαξ και με τον …χωροφύλαξ!.


  Και για ενδοτόνωση του κομματικού σας ακροατηρίου διαλέξατε να…εκδράμετε σε τόπο θυσίας χιλιάδων ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν  γιατί δεν
συμφωνούσαν ,γιατί ήταν αντίθετοι με εξουσία της …πατρονίας.Και που για τα ιδανικά τους έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

  «Σύντροφοι»,οπορτουνιστικά,συν εχώς βαυκαλιζόμενοι,παρακάμπτετε κάθε αριστερό πρόταγμα και φθάνετε σε σημείο να …επικοινωνείτε ακόμα
και την …πίστη! και…το αίμα! αγωνιστών που έπεσαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά τους,όραμα ύψιστης τιμής ενός άλλου έντιμου δημοκρατικού τρόπου ζωής.

  Γι’αυτό που κάνατε,ακούσατε τα σχόλια του κόσμου;Ακούσατε τι είπε ο Μίκης και ο Γλέζος για την πρόσφατη επίσκεψή σας;Που οι ίδιοι έζησαν εκεί σε συνεχή κακουχία,ανάμεσα στα φίδια,σκορπιούς και…ανθρωποφύλακες,μην γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει η επόμενη μέρα;Αυτούς που την Μακρόνησο την…έζησαν,τη…γεύτηκαν οδυνηρά και…απάνθρωπα,τους ακούσατε; «Σύντροφοι» το χώμα της Μακρόνησος δεν είναι απλό.Είναι μίγμα ,χώμα και αίμα μαζί.Είναι…άγιο.Είναι …δέος να το πατά κανείς!.Μην το αγγίζετε,μην το καπηλεύεστε,μην  το…μολύνετε!.

   «Σύντροφοι»,ο Ελύτης στον Ψαλμό Ζ’ του «Αξιον Εστί» το λέει καθαρά και σας αφορά!:

                                                     «Ηρθαν ντυμένοι «φίλοι»
                                                      αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
                                                      το παμπάλαιο χώμα πατώντας
                                                      και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με
                                                      τη φτέρνα τους!».-

   Από τη μιά με τις ιδιοληψίες σας εξωθείτε τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και από την άλλη σπεύδετε ασελγώντας να…τιμήσετε τόπους θυσίας αγωνιστών.Καπηλεία,παραλογισμό ς η ψυχικός κομματικός «αριστερός» διπολισμός;

   Ο,τι πάντως και αν είναι ,γνωρίζοντας πως «ως πρώτη φορά αριστερά»,ωσονούπω θα είστε παρελθόν ,σταματήστε εως εδώ και μην…σκυλεύετε σε τόπους υπέρτατης θυσίας αγωνιστών.

 Τώρα ,πάντως που γυρίσατε από το Μακρονήσι,έμπλεοι αριστεροφρονήματος,αντε να πάτε σε τάφους ,αλλά και σε ακόμα ζώντες μακρονησιώτες να απολογηθείτε.Και αφού ,όπως δηλώσατε στο Αμέρικα πως με τον Τράμπ έχετε «κοινές αξίες»,ξαναγυρίστε στα κλιματιζόμενα γραφεία σας και ανασκουμπωθήτε βάζοντας πρόσθετους φόρους,εισφορές,ΕΝΦΙΑ,τέλη ΔΕΗ κ.λ.π.για να…σωθούμε επιτέλους!.
     Ψυχή …βαθειά!.

1 σχόλιο:

  1. Τι γράφεις βρε άνθρωπε; όλοι οι παλιοί Συριζαίοι όλο και από κάποια Γυάρο, κάποια Ασφάλεια, κάποιο ΕΑΤ-ΕΣΑ έχουν περάσει. Εσείς, εκεί, σαν πολλοί υπερ-αριστεροί δεν μαζευτήκατε; Στην πράξη όως δνε βλέπω να κάνετε τίποτα.Μόνο λογάκια ...επαναστατικά και από τηγανίτα τίποτα! Άιντε, ...σαχλαμαριτζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου