Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Υγείας...


...για το Ογκολογικό τμήμα και την Ειδική Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας


Κε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος και της Ειδικής Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (Γ. Ν. Λ).

Μετά την επικείμενη αποχώρηση του Δ/ντη της Παθολογικής Ογκολογίας, δημιουργείται έντονο πρόβλημα στελέχωσης με κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, κάτι το οποίο θα εντείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί αρκετές χιλιάδες ασθενείς, που κατοικούν τόσο στο Νομό Φθιώτιδας, όσο και σε όμορους Νομούς. Οι ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν, θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της άμεσης αντικατάστασης από μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Έχει ήδη γίνει γνωστό το εν λόγω ζήτημα και έχουν επισημανθεί οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εν λόγω τμήματος και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών. Επιζητούμε άμεσες ενέργειες ώστε να μην μείνει κανείς ασθενής χωρίς τον θεράποντα γιατρό του.
  
Είναι επίσης σημαντική η άμεση επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η αναζήτηση νοσηλείας σε απομακρυσμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ή Ιδιωτικά Κέντρα (με επιπλέον οικονομικό και ψυχολογικό κόστος).


Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας ώστε να αντιμετωπιστεί με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο αυτό ζήτημα,  προκειμένου να μην κινδυνεύσει στο άμεσο μέλλον το Ογκολογικό τμήμα και η Ειδική Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Διαμαντάρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου