Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Το «πόθεν έσχες» αποδεκατίζει τις Επιτροπές των Δήμων!
Προβληματική την στελέχωση των διαφόρων επιτροπών των Δήμων και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθιστά η υποχρεωτική δήλωση «πόθεν έσχες», σύμφωνα με ρεπορτάζ του karditsalive.net, που φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργου Κωτσού.

Ο κ. Κωτσός κάνει λόγο για σοβαρό πρόβλημα στην στελέχωση των επιτροπών των Δήμων και αναφέρει ότι υπάρχει «κύμα παραιτήσεων».

Για να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει η συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιτροπή της Αυτοδιοίκησης, ή στο Συμβούλιο κάποιου Νομικού Προσώπου Δήμου, ακόμα και ως αναπληρωματικό μέλος, ενός ατόμου, καθιστά από μέρους του υποχρεωτική την υποβολή δήλωσης «Πόθεν έσχες». Αυτό προϋποθέτει διαδικασία, πιθανόν έξοδα, ενώ η μη υποβολή επισύρει και ποινικές ευθύνες.

Το θέμα έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί έντονα τόσο την ΠΕΔ Θεσσαλίας όσο και την ΚΕΔΕ. Μάλιστα ο κ. Κωτσός έχει κάνει και παρέμβαση επί του θέματος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και έχει ενημερωθεί και το υπουργείο για το πρόβλημα που δημιουργείται. 

Το τελευταίο επιβεβαιώνει στο LamiaReport και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος χωρίς πάντως να έχουν επισήμως καταγραφεί αντιδράσεις από τους Δήμους - μέλη του.

Αυτό που υποστηρίζουν και οι δύο πρόεδροι είναι ότι οι δηλώσεις «Πόθεν έσχες» είναι απαραίτητες για αυτούς που ασκούν διοίκηση, αποφασίζουν και υπογράφουν, όχι όμως για τον οποιονδήποτε στελεχώνει μία επιτροπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου