Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Αθ. Γιαννόπουλος σχολιάζει την πτήση του Τσίπρα με F-16 και την κατάσταση στην Αεροπορία

Ανάγκη εκσυγχρονισμού των F16 και γιατί όχι αγορά νέας γενιάς αεροσκαφών F35
Με ανάρτηση του στη σελίδα του στο facebook ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος σχολίαζει σχετικά με την σημερινή πτήση του Πρωθυπουργού με το F- 16 και την κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις και κυρίως στην Αεροπορία:

”Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρωθυπουργό που πήρε αυτή την απόφαση να γνωρίσει από κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις και δη να πετάξει με ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος F16 Block50 γνωρίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεών μας και τις μεγάλες δυνατότητες και ικανότητες που έχουν οι αεροπόροι μας. 
 
Θα πρέπει όμως να σχολιάσω ιστορικά ότι το Μάρτιο του ‘92 ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και μάλιστα σε ηλικία 73 ετών πέταξε και αυτός για πρώτη φορά με ένα ίδιο μαχητικό F16. 
 
Ο τότε κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο αντισμήναρχος Διοικητής της μοίρας Θεολόγης Συμεωνίδης, νυν δ/ντης του πολιτικού και στρατιωτικού γραφείου του Πάνου Καμμένου. 

Μετά από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στις Ην. Πολιτείες όπου θα έχει συζητήσεις για διάφορα θέματα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τράμπ όπου μετά την εμπειρία αυτή της πτήσεως θα πρέπει να του αναπτύξει και την ανάγκη που έχουμε του εκσυγχρονισμού των F16 και γιατί όχι να μην συζητηθεί και η αγορά νέας γενιάς αεροσκαφών F35, τη στιγμή όπου η γειτονική Τουρκία έχει ήδη αποφασίσει τον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας της με τα υπερσύγχρονα αυτά νέα αεροσκάφη. 
 
Με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών μας θα έχουμε μεγάλη διαθεσιμότητα πτήσεων και εκπαιδευτικής αρτιότητας των νέων ιπταμένων μας. 
 
Θα πρέπει όμως τελικά ο κ. Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι τα παιδιά μας, οι πιλότοι μας, οι χειριστές αυτών των υπερσύγχρονων αεροσκαφών δεν θα πρέπει να είναι τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών και θα πρέπει να ρυθμίσει το θέμα των πτητικών επιδομάτων. 
 
Είχε σήμερα την ευκαιρία να δει από κοντά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πιλότοι μας για τη διαφύλαξη κάθε στιγμή της ακεραιότητας της Πατρίδας μας.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου