Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Δόθηκε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό - άμεση αντίδραση της Άγκυρας ανησυχία για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη

Ποιος είναι ο Τούρκος αξιωματικός - Την αντίδρασή του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η παραχώρηση ασύλου στον έναν από του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς
Την αντίδρασή του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η παραχώρηση ασύλου στον έναν από του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς το οποίο με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «για ακόμη μια φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ αυτήν την φορά ρίχνει τα βέλη του στην ελληνική δικαιοσύνη και όχι στην κυβέρνηση για την χορήγηση ασύλου.


Η ανακοίνωση


«Η ελληνική Δικαιοσύνη χωρίς να λάβει υπόψιν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου έδωσε δικαίωμα ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή, που πληγώνει την τουρκική κοινωνία και ευχόμαστε μελλοντικά η ελληνική Δικαιοσύνη να μην κάνει παρόμοια λάθη».

Άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους

Χθες το απόγευμα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Κατά συνέπεια, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία αναμένεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πάρει στο χέρι του ο Τούρκος αξιωματικός την απόφαση χορήγησης ασύλου της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων, η οποία θα φέρει και τις επίσημες κρατικές σφραγίδες.

Στη συνέχεια θα πρέπει να του χορηγηθούν τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορεί να μεταβεί σε άλλη χώρα, όπως έχει εκφράσει την επιθυμία.


Ποιος είναι ο Τούρκος αξιωματικός

Πρόκειται για τον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη τα οκτώ μέλη των ενόπλων δυνάμεων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση της Επιτροπής,ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».


Οι άλλοι 7 κρατούμενοι

Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού οι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

Όπως είναι γνωστό, στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου