Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

«Έφοδος» των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ στο Τμήμα Συγκοινωνιών Λαμίας

Έδιναν «μαϊμού» διπλώματα - Σφραγίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιών - Έγιναν 13 προσαγωγές

Σε εξέλιξη έρευνα σε όλη την Ελλάδα για κύκλωμα που «εξυπηρετούσε» με το αζημίωτο - Χειροπέδες το πρωί σε υπαλλήλους που χειρίζονται κυρίως υποθέσεις διπλωμάτων
Αναστάτωση το πρωί της Πέμπτης (14/6) στο κτίριο στην οδό Ανθήλης, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών), από «έφοδο» που πραγματοποίησαν οι λεγόμενοι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το πρωί κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει από το κτίριο, εωσότου γίνει ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη συγχρόνως σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας για κύκλωμα που φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε μαϊμού ανανεώσεις και διευκολύνσεις έκδοσης, πιστοποιητικών ή διπλωμάτων.

Σε μια προσπάθεια εξάρθρωσης πανελληνίου κυκλώματος που διεκπεραίωνε υποθέσεις με άδειες και διπλώματα με το αζημίωτο, το ειδικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας οι λεγόμενοι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ που ερευνά με άκρα μυστικότητα υποθέσεις συνδιαλλαγής σε υπηρεσίες του Δημοσίου,βρέθηκαν σήμερα και στη Λαμία.

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών κατέβασε ρολά,υπάλληλοι βγήκαν με χειροπέδες στα χέρια σε κοινή θέα και όλα έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Αξίζει να αναφερθεί πως τον περασμένο Ιανουάριο ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος είχε προχωρήσει στην αλλαγή του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων και ως εξεταστές μετείχαν υπάλληλοι από όλη την Περιφερειακή Ενότητα με διαδικασία κλήρωσης ώστε να διασφαλίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Σημειώνεται δε πως την διαδικασία που εφάρμοσε ο κος Καραΐσκος στην Φθιώτιδα,την υιοθέτησε στη συνέχεια και το Υπ. Μεταφορών και εφαρμόζεται πλέον σε όλη την Ελλάδα με σχετική υπουργική απόφαση.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα, που πραγματοποιούν οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας, το οποίο «σφράγισαν» χθες Πέμπτη, ενώ κλειστό θα παραμείνει και σήμερα Παρασκευή.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει από καιρό και τελικά το πρωί της Πέμπτης έγινε το "ντου" στο κτίριο της οδού Ανθήλης στη Λαμία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών).

Οι εξετάσεις, που ήταν να γίνουν χθες και σήμερα, φυσικά δεν θα γίνουν, όπως και άλλες συναλλαγές με το κοινό, αφού ουσιαστικά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, το κτίριο και οι φάκελοι φυλάσσονται από την αστυνομία.


Έδιναν «μαϊμού» διπλώματα
Σφραγίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιών

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται περίπου 13 άτομα. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι στο Τμήμα Συγκοινωνιών, αλλά και ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και υπάλληλοι σε αυτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κύκλωμα φέρεται να έβγαζε «μαϊμού» διπλώματα, κυρίως σε αλλοδαπούς, με το αζημίωτο φυσικά. Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μάλιστα, φέρεται να έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της παρέας.

Σε κάποιες από αυτές τα μέλη του κυκλώματος στολίζουν με «γαλλικά» τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, ο οποίος τους χάλασε τη δουλειά, αφού κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπηρεσία και προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές, που αφορούσαν και στον τρόπο των εξετάσεων για τα διπλώματα, θεωρώντας ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν εξασφαλιζόταν το αδιάβλητο.

Οι πληροφορίες λένε ότι η υπόθεση έχει μεγάλη ουρά και ότι γίνεται σε βάθος χρόνου, αφού το κύκλωμα φέρεται ότι δρούσε πάρα πολύ καιρό.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα προσαχθούν και θα εξετασθούν και άλλα άτομα, ενώ υπάρχει και πολλή δουλειά με τους φακέλους της υπηρεσίας που έχουν κατασχεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχαν συλληφθεί και πάλι ένας ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και ένας υπάλληλός του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν "μαϊμού" σφραγίδες, για την έκδοση αδειών οδήγησης, αδειών κυκλοφορίας ή άλλων εγγράφων.

Τέλος η δικαιοσύνη ερευνά και άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με το υπουργείο συγκοινωνιών, οι οποίες έχουν να κάνουν με υποκυβισμούς πολυτελών ΙΧ, αλλά και με παράνομες εκδόσεις ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας) για "κοινοτικούς κωδικούς 95".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου