Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Αντώναρος: «Μίλησα με Γερμανία – Θα αναγκάσουν τον Μητσοτάκη να πει δημόσια τι υποσχέθηκε κρυφά για το Σκοπιανό»
Ενόψει των νέων "αποκαλύψεων" της γερμανικής εφημερίδας FAZ την Πέμπτη, σχετικά με τη μυστική δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη να υποστηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook κατέθεσε τις δικές του πρωτογενείς πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, που συγκλονίζει τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή έγραψε:


«Οι μισές κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία τη Νέα Δημοκρατία.
»Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα:
»Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ο,τι έχει πει — κυρίως στους εκπροσώπους του Λαικού Κομματος — σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ.
»Χθές μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο: «Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden.»
»Στα ελληνικά: » Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θεση.»
»Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.
»Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε ειναι πρωθυπουργός είτε όχι.
»Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.
»ΥΓ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα».1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου